پایگاه خبری توسعه اختراعات و نوآوری

مؤسسه رسانه ای ترویج علم || حامی نوآوری های سبز || فرصتی برای خلاق زیستن

پایگاه خبری توسعه اختراعات و نوآوری

مؤسسه رسانه ای ترویج علم || حامی نوآوری های سبز || فرصتی برای خلاق زیستن

پایگاه خبری توسعه اختراعات و نوآوری

امیر مؤمنان امام علی (علیه السلام):
ای کمیل بن زیاد!
مردم سه دسته اند، دانشمند الهى، آموزنده اى بر راه رستگارى و پشه هاى دست خوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، که به دنبال هر سر و صدایى مى روند و با وزش هر بادى حرکت مى کنند؛ نه از روشنایى دانش نور گرفتند و نه به پناهگاه استوارى پناه یافته اند.
اى کمیل: دانش بهتر از مال است زیرا علم، نگهبان تو است و مال را تو باید نگهبان باشى مال با بخشش کاستى پذیرد اما علم با بخشش فزونى گیرد و مقام و شخصیتى که با مال به دست آمده با نابودى مال، نابود مى گردد. اى کمیل بن زیاد شناخت علم راستین (علم الهى) آیینى است که با آن پاداش داده مى شود و انسان در دوران زندگى با آن خدا را اطاعت مى کند و پس از مرگ، نام نیکو به یادگار گذارد. دانش فرمانروا و مال فرمانبر است.
اى کمیل ثروت اندوزان بى تقوا مرده گرچه به ظاهر زنده اند، اما دانشمندان تا دنیا برقرار است زنده اند، بدن هایشان گرچه در زمین پنهان اما یاد آنان در دل ها همیشه زنده است.
کلمات قصار نهج البلاغه، حکمت ۱۴۷

این نشست با هدف توسعه همکاری های دانشمندان جوان جهان اسلام و حمایت از آثار ایشان برگزار گردید و منتخبین به معرفی اثر خود در این رقابت پرداختند و درخصوص آخرین اقدامات صورت گرفته در راستای تجاری سازی طرح های خود گفتگو کردند.

مهندس محمد قدیانی برنده نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام در سال 2018 از سوی بنیاد علم و فناوری جایزه مصطفی(ص) و مدیر مسئول رسانه خبری توسعه اختراعات و نوآوری ضمن ارائه گزارشی از روند تحقیق و توسعه صورت گرفته در خصوص «دستگاه جداسازی پساب های روغنی و لکه های نفتی»، از ثبت اختراع جدید این نوآوری بهبود یافته در اداره ثبت اختراعات و علائم تجاری ایالات متحده امریکا خبر داد و افزود: «پس از رویداد کنز مراحل تحقیق و توسعه این نوآوری متوقف نشد و این رقابت علمی سبب ایجاد انگیزه های بیشتر برای ارتقاء این تکنولوژی گردید؛ اختراع یاد شده که پیشتر ثبت بین المللی شده بود، با طراحی کانسپت های صنعتی و ایجاد تکنولوژی جدید در روند جداسازی چند فازی، مجددا تبدیل به یک دستاورد جدید به نام "دستگاه و فرایند جداسازی فازی پیشرفته سیالات شیمیایی امتزاج ناپذیر با قابلیت چند منظوره" شده و پس از طی مراحل دریافت تاییدیه علمی از مراجع ذی صلاح در داخل کشور ثبت اختراع و با حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در اداره ثبت اختراعات امریکا در سال 2021 پتنت(Patent) شد».

همچنین مهندس قدیانی ضمن توضیحات در خصوص روند تجاری سازی این نوآوری و چالش های آن ابراز امیدواری کرد بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) روند شبکه سازی دانشمندان جهان اسلام را پیگیری و با حمایت از طرح های برگزیده زمینه ساز هر چه بیشتر توسعه دستاوردهای علمی نخبگان کشور های اسلامی باشد.

در طی این جلسه پیشنهاد ایجاد صندوق حمایت از منتخبین رقابت علمی کنز، تسهیل عضویت منتخبین این رویداد علمی در پارک فناوری پردیس، تصویب اعطای تسهیلات 15 میلیارد ریالی و همچنین مذاکره بنیاد مصطفی(ص) با نهادهای مختلف برای ایجاد قوانین حمایتی از دانشمندان جوان برگزیده جهان اسلام و برندگان این جایزه بین المللی از موضوعات طرح شده بود که توسط سید علی عمرانی مدیر اجرایی بنیاد مصطفی(ص)، رئیس صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران، مدیرکل سرمایه گذاری پارک علم و فناوری پردیس و معاون اداره کل اعتبارات بانک توسعه تعاون شرح داده شد.

این نشست هم اندیشی در شامگاه دوشنبه سوم بهمن ماه 1401 در محل بنیاد علم و فناوری جایزه مصطفی(ص) برگزار گردید.

کد خبر: 059

تاریخ انتشار28 اسفند 1401

دسته بندی: علم و فناوری، گزارش

تحریریه پایگاه خبری توسعه اختراعات و نوآوری