پایگاه خبری توسعه اختراعات و نوآوری

مؤسسه رسانه ای ترویج علم || حامی نوآوری های سبز || فرصتی برای خلاق زیستن

پایگاه خبری توسعه اختراعات و نوآوری

مؤسسه رسانه ای ترویج علم || حامی نوآوری های سبز || فرصتی برای خلاق زیستن

پایگاه خبری توسعه اختراعات و نوآوری

امیر مؤمنان امام علی (علیه السلام):
ای کمیل بن زیاد!
مردم سه دسته اند، دانشمند الهى، آموزنده اى بر راه رستگارى و پشه هاى دست خوش باد و طوفان و همیشه سرگردان، که به دنبال هر سر و صدایى مى روند و با وزش هر بادى حرکت مى کنند؛ نه از روشنایى دانش نور گرفتند و نه به پناهگاه استوارى پناه یافته اند.
اى کمیل: دانش بهتر از مال است زیرا علم، نگهبان تو است و مال را تو باید نگهبان باشى مال با بخشش کاستى پذیرد اما علم با بخشش فزونى گیرد و مقام و شخصیتى که با مال به دست آمده با نابودى مال، نابود مى گردد. اى کمیل بن زیاد شناخت علم راستین (علم الهى) آیینى است که با آن پاداش داده مى شود و انسان در دوران زندگى با آن خدا را اطاعت مى کند و پس از مرگ، نام نیکو به یادگار گذارد. دانش فرمانروا و مال فرمانبر است.
اى کمیل ثروت اندوزان بى تقوا مرده گرچه به ظاهر زنده اند، اما دانشمندان تا دنیا برقرار است زنده اند، بدن هایشان گرچه در زمین پنهان اما یاد آنان در دل ها همیشه زنده است.
کلمات قصار نهج البلاغه، حکمت ۱۴۷

james webb 1

 

با انتشار تصاویر جذاب و خیره کننده تلسکوپ فضایی جیمز وب این سوال در ذهن بسیاری افراد نقش می بندد که آیا ناسا کیفیت این تصاویر را بالا می برد یا این تصاویر دقیقا همان تصاویری است که تلسکوپ ثبت می کند؟

برای پاسخ یه این سوال ابتدا به سراغ ساختار چشم انسان می رویم. چشم انسان دارای حد تشخیص رنگ های قرمز، سبز و آبی است که به آن طیف نور مرئی گفته می شود. طیف نوری که مغز قادر به شناسایی، تشخیص و تفکیک آنها است.

تلسکوپ جیمز وب تصاویر را با نور فرو سرخ ثبت می کند این در حالی است که چشم انسان قادر به دیدن این نور نیست. کاری که تلسکوپ جیمز وب انجام می دهد تبدیل تصاویر فرو سرخ به رنگ های مرئی قابل دیدن برای ماست.

به بیان ساده تر تلسکوپ تصاویر را به گونه ای به ما نشان می دهد که اگر چشم ما قادر به دیدن نور فرو سرخ بود آن تصاویر را اینگونه می دیدیم؛ لذا این تصاویر کاملا واقعی است.

کد خبر: 002

تاریخ انتشار:   4 مرداد 1401

دسته بندی: علمی

تحریریه پایگاه خبری توسعه اختراعات و نوآوری